KLASA I TECHNIKUM-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
przedmioty ogólnokształcące
PRZEDMIOT |
TYTUŁ |
AUTOR |
WYDAWNICTWO |
język polski | „Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 1 część 1
„Ponad słowami” . Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 1 część 2 |
M.Chmiel, E.Kostrzewa
M.Chmiel, E. Równy |
Nowa Era |
matematyka | Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych
Ćwiczenia i zadania dla szkół ponadgimnazjalnych Kształcenie ogólne w zakresie podstawowym |
W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek | Nowa Era |
fizyka | Odkryć fizykę
Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Ćwiczenia i zadania |
Marcin Braun, Weronika Śliwa | Nowa Era |
Historia | Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnychZakres podstawowy | S. Roszak, J. Kłaczkow | Nowa Era |
Wiedza o społeczeństwie | W centrum uwagi. Wiedza o społeczeństwie. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych | A.Janicki | Nowa Era |
Język niemiecki | Fokus 1 | Anna Kryczyńska-Pham,
Joanna Szczęk |
WSiP |
Biologia | Biologia na czasie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy | Emilia Bonar, Weronika Krzeszowiec – Jeleń, Stanisław Czachorowski | Nowa Era |
Geografia | Czas na geografię. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnychZakres podstawowy | B. Lenartowicz, M. Wójcik | Wydawnictwo Szkolne PWN |
Chemia | To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimnzjalnych.
Zakres podstawowy |
R. Hassa, A. Mrzigod, Janusz Mrzigod | Nowa Era |
Język angielski |
Getaway 1 |
David Spencer |
McMillan |
Edukacja dla bezpieczeństwa | Żyję i działam bezpiecznie | J. Słoma | Nowa Era |
Informatyka | Informatyka. Podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych Zakres podstawowy. | W. Hermanowski | Operon |
Podstawy przedsiębiorczości | Podstawy przedsiębiorczości | Z. Makieła, T. Rachwał | Nowa Era |
Przedmioty zawodowe
PRZEDMIOT |
TYTUŁ |
AUTOR |
WYDAWNICTWO |
Podstawy żywienia i higieny | Zasady żywienia | D. Czerwińska | |
Technologia gastronomiczna | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
Podręcznik cz.1 tom II Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.II |
M. Konarzewska
D. Górecka, H. Limanówka, E. Superczyńska, M. Żylińska-Kaczmarek |
WSiP Rea |
Technika i bezpieczeństwo w gastronomii | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Podręcznik tom1 |
M. Kondratowicz |
WSiP Rea |